Opplæringskontoret for tømrerfaget

Yrkes NM

5. juli 2018

I skikkelig tømrervær vant Joakim Paulsen fra Tømrerkompaniet kvalifiseringsrunden på Montér Stabekk og skal representere Oslo og Akershus i Yrkes-NM til høsten.

– Det var definitivt veldig varmt i dag så nå fortjener jeg en kaffe, sier Paulsen rett etter at konkurransen var ferdig.

Kvalifiseringen arrangeres av Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus, i samarbeid med Optimera og Montér.

Velkommen hos Montér

Mens Paulsen tok en velfortjent hvil i skyggen, fortsatte roadshowet til Optimera rundt han inne på plassen til Montér Stabekk. Tom Johnsrud fra Optimera synes det er viktig at lærlingene får æresplassen til sin konkurranse.

– Dette handler ikke bare om business, men om å ta vare på lærlingene. På roadshowet i dag er det veldig fint å ha med denne konkurransen – de lager litt liv og røre! sier salgssjefen.

Montér har en avtale med Byggmesterforbundet og Opplæringskontoret, som går ut på å arrangere fagdager for lærlingene i bedriftene.

– Her velger Opplæringskontoret selv tema for dagen og så finner vi leverandører med fagekspertise som gir gutta inngående kunnskap om temaet. I fjor var det fire slike, blant annet tok vi turen til Multicomfort-huset i Larvik for å lære om fremtidens energikrav, forklarer Johnsrud.

– Alle tre har jobbet ryddig

Opplæringskonsulent og faglig leder Kristoffer Søgaard lot jakka ligge hjemme i dag. Han synes at alle tømrerlærlingene hadde jobbet godt i kvalifiseringen:

– Nå har de et kvarter igjen på seg og er nok litt svimle av varmen hele gjengen. Alle tre har jobbet ryddig og skikkelig, selv om bare to ferdigstiller. Så da blir kampen dem imellom men det får tømrermester Lium avgjøre, som har bedømmingen, sier Søgaard.

@blitomrer

Denne siden bruker cookies. Les mer i vår personvernserklæring.